Fata de nouă ani din judeţul Dolj care era căutată de poliţişti, jandarmi şi voluntari după ce plecase de acasă a fost găsită. La căutăei au participat circa 50 de forţe de ordine, inclusiv cu câini de urmă, şi 40 de voluntare, copila fiind găsită cu ajutorul unui tânăr. Ea se afla pe un câmp, la circa opt kilometri de casă, în uşoară hipotermie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - "În urma sesizării privind plecarea de la domiciliu a minorei de 9 ani, din comuna Izvoare, poliţiştii doljeni au efectuat verificări pentru găsirea acesteia. Au fost implicate aproximativ 50 de forţe de ordine. La căutări au participat poliţişti din cadrul I.P.J.Dolj- Serviciul de Investigaţii Criminale, Poliţia Municipiului Băileşti, Secţiile de Poliţie Rurală 7 Pleniţa şi 6 Giubega, dar şi jandarmi din cadrul I.J.J.Dolj şi G.Mb.J Craiova, pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Băileşti, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Calafat şi aproximativ 40 de voluntari", a transmis Poliţia Dolj.
 
Astfel, acţiunile au fost "continue şi constante", fiind folosiţi doi câini de urmă, atât la cercetarea la faţa locului, cât şi la verificările în teren.
 
Au fost vizate eventuale trasee parcurse de fată, fiind folosite dispozitive cu termoviziune şi vedere pe timp de noapte.
 
Conform sursei citate, forţele de ordine au verificat toate terenurile extravilane, aproximativ 50 de kilometri, imobilele persoanelor cunoscute  de copilă, instituţii publice, dar şi case şi curţi părăsite, clădiri dezafectate.
 
 
"În urma mediatizării şi a activităţilor de căutare, scotocire ale echipelor formate din forţele de ordine şi voluntari, în această dimineaţa, în jurul orelor 8.00, cu sprijinul unui tânăr din localitate, s-a reuşit găsirea minorei de 9 ani, pe un câmp, în apropierea unui drum agricol, în extravilanul comunei Izvoare, la aproximativ 8 km de la locul dispariţiei", a precizat Poliţia.
 
Fata a fost preluată de un echipaj de Ambulanţă pentru îngrijiri medicale, aceasta fiind conştientă şi cooperantă, aflată în uşoară hipotermie. 
 
Din primele verificări, a reieşit faptul că ea nu a fost victima vreunei infracţiuni.
 
FOTO: IPJ Dolj
FOTO: IPJ Dolj
 
"Aceasta a fost găsită de un tânăr de 23 de ani, din comuna Izvoare, sat Corlate. Acesta a fost felicitat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj acordându-i o diplomă de excelenţă", a menţionat sursa citată.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit Poliţiei Judeţene Dolj, fata de 9 ani a fost găsită. 
 
"În prezent se află în custodia poliţiştilor şi urmează sa fie predată părinţilor. Din primele verificări, aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni", arată sursa citată.
 
Potrivit Poliţiei Judeţene Dolj, vineri seară, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au fost sesizaţi că o fată de nouă ani, Mihaela-Marina Urâta, a plecat, în jurul orei 17.00, şi nu a mai revenit la domiciliul său din comuna Izvoare.
 
Ca urmare, au fost mobilizaţi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, Secţiilor de Poliţie Rurală 6 şi 7, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalist cu câine de urmă şi scotocire, lucrători din cadrul I.J.J.Dolj, I.S.U.Dolj, Poliţia de Frontieră cu mijloace de termoviziune, dar şi voluntari, care acţionează pe raza comunei Izvoare şi în zonele limitrofe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.