Un baraj privat, deţinut de o firmă care operează o amenajare piscicolă în localitatea Verbiţa din judeţul Dolj s-a rupt, vineri, apa deversându-se peste mai multe terenuri agricole şi pe un drum judeţean. Autorităţile anunţă că viitura nu a ajuns în zona locuită, aflată la aproximativ zece kilometri de locul în care este amplasat barajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Evenimentul nedorit, prin cedarea barajului,, s-a produs din cauze necunoscute. Volumul de apă deversat nu a produs pagube materiale cetăţenilor comunei şi nici infrastructurii DJ 552B, deoarece volumul de apă a fost preluat de albia pârâului Baboia, în cea mai mare parte, iar pe suprafeţele de teren de aproximativ 2,5-3 ha pe care a băltit apa circa două ore, în urma retragerii acesteia, am constatat că nu s-au produs pagube. Aceasta este ceea ce constatat comisia de intervenţie din cadrul Primăriei Verbiţa în urma deplasării la locul producerii evenimentului”, a comunicat edilul localitătii Verbiţa, citat într-un comunicat dat publicităţii de Instituţia Prefectului judeţului Dolj.
 
Conform oficialilor Prefecturii Dolj, barajul de la Verbiţa se află în administrarea Primăriei Verbiţa şi este dat în concesiune unei societăţi piscicole.
 La nivelul Primăriei Verbiţa nu a fost constituit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Apa scursă ca urmare a ruperii barajului a provocat o viitură pe pârâul Baboia.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „S-a rupt în această dimineaţă un baraj şi apa a inundat în jur de trei hectare de păşune şi o parte dintr-un drum judeţean. Din fericire, a ajuns la case, pentru că cea mai apropiată localitate de baraj era la peste 10 kilometri iar apa a ajuns la jumătatea distanţei dintre baraj şi zona locuită” a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Adina Marica. 
 
 

Aceasta a precizat că vineri după amiază apa a început să se retragă, atât de pe terenurile agricole, cât şi de pe drumul afectat. 
Barajul care a cedat este unul privat, amplasat pe raza localităţii Verbiţa.
La faţa locului intervin lucrătorii de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.