DGA Arad a declanşat marţi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2 suspectaţi săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, acţiunea fiind iniţiată în urma unor sesizări ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, sunt vizate 47 de persoane - angajaţi în cadrul CNAIR - suspectate de luare de mită în formă conitnuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Din probatoriul administrat până la acest moment, reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara,  Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. 
 
UPDATE - ”La data de 13.02.2024, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – serviciile anticorupţie din judeţele Arad, Bihor, Timiş, Caraş-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Sibiu şi DGA – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pun în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară la tonetele I şi II, sens ieşire din ţară în ACI Nădlac 2. Activităţile procedurale se desfăşoară într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată de către 47 de funcţionari publici din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În cauză, se beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Arad şi Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara.

UPDATE - ”La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul CNAIR, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.   În cauză , la data de 13.02.2024 , s-au efectuat  percheziţii imobiliare la 2 locaţii din cadrul A.C.Î. Nădlac 2 – Toneta nr. 1 şi 2”, anunţă Parchetul  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad.
Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul  D.G.A. 
          
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timişoara, DGA Arad a declanşat astăzi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai ACI (Agenţia de Control şi Încasare ) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, anunţă CNAIR.
 
Aceste acţiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate, precizează instituţia.
 
”Controalele şi măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranţă zero cu privire la actele de corupţie. Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupţie, CNAIR şi DGA desfăşoară periodic cursuri de pregătire şi prevenţie cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii”, transmite CNAIR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.