Deţinutul de la Penitenciarul Satu Mare care a evadat de la un punct de lucru al unităţii a fost prins, duminică seară, de poliţişti, în zona localităţilor Mădăraş-Gelu. El nu a opus rezistenţă când a fost capturat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Vă informăm că astăzi, 28.06.2020, deţinutul Varga Marius a fost capturat în jurul orei 17:30, în zona localităţilor Mădăraş-Gelu, judeţul Satu Mare, de către o echipă mixtă formată din poliţişti de penitenciare, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale. Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare, ieri, 27.06.2020, în jurul orei 11:30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă”, au transmis reprezentanţii Penitenciarului Satu Mare.

Aceştia au menţionat că va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în acest caz.
 
”De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare, menţionăm că aceasta se pedepseşte, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.”, au precizat reprezentanţii penitenciarului.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia Judeţeană Satu Mare a anunţat că persoana evadată a fost prinsă de către poliţişti în urmă cu puţin timp.

”A fost depistată de către o echipă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare şi Secţia Beltiug pe raza localităţii Madaras”, a precizat sursa citată.

Sâmbătă, în jurul orei 11.30, deţinutul Marius Varga, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani şi două luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior din municipiul Satu Mare. El executa pedeapsa în regim semi-deschis.

“În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Satu Mare.

Sursa citată menţiona că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.