Trei delfini au fost găsiţi morţi pe plaja din Eforie, descoperirea fiind făcută de mai multe persoane care au postat imagini cu mamiferele pe o reţea de socializare. ONG Mare Nostrum a anunţat că şi la Constanţa a fost găsit un delfin mort.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: ONG Mare Nostrum a anunţat că, pe lângă cei trei delfini găsiţi morţi la Eforie Nord, a mai fost descoperit unul şi la Constanţa. 
 
“În ultimele două zile, patru exemplare de delfini au eşuat pe plajele din Eforie Nord (3) şi Constanţa (1). În toate cazurile semnalate, colegii noştri de la ONG Mare Nostrum au putut identifica interacţiunea cu plasele de pescuit. Toate exemplarele fac parte din specia afalinilor (Tursiops truncatus ponticus)”, a transmis Mare Nostrum.
 
Coordonatorul Departamentului Conservarea Biodiversităţii din cadrul ONG Mare Nostrum, Costin Timofte, a afirmat că exemplarele aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului. 
 
“Exemplarele de la Eforie aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului, iar un exemplar avea codala secţionată, o practică folosită de pescari de a elibera plasa fără a o strica atunci când un delfin se prinde în ea. În cazul exemplarului de la Constanţa, acesta nu avea urme de plasă, în schimb avea diferite hemoragii subcutanate pe partea inferioară, la nivelul maxilarului, înotătoarelor pectorale şi ale cavităţii toracale, fapt ce indică o corelaţie cu prinderea accidentală în plasa de pescuit”, a explicat Costin Timofte.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Astfel, pe pagina de Facebook Eforie Online apare o filmare cu un delfin mort aflat pe ţărm. 
 
“Din păcate un alt delfin a fost scos de apa mării pe plaja din Eforie! Acesta se vede clar că a suferit din cauza plaselor de pescuit! Are şi o bucată de plasă în cioc dar şi coadă deja tăiată!”, se arată în mesajul la postare.
 
În comentariile de la această postare, alte două persoane au anunţat că au văzut doi delfini morţi pe plaja din Eforie şi au afişat fotografii cu aceştia, reieşind că este vorba de exemplare diferite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.