Bancomatul de la Pavilionul Expoziţional din Constanţa a fost aruncat în aer, în cursul nopţii de luni spre marţi. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că au fost prinse cele două persoane care au aruncat bancomatul în aer. Anchetatorii susţin că sunt aceleaşi persoane care au operat într-un mod similar şi la bancomatul din Castelu. Angajaţii care asigură paza la Pavilionul Expoziţional nu au armament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Marian Cioacă, a declarat că personalul care asigură paza la Pavilionul Expoziţional nu poartă armament, iar după momentul exploziei cele două persoane suspecte au fugit. 
 
“Direcţia de Pază a judeţului Constanţa asigură securitatea Pavilionul Expoziţional Constanţa cu trei posturi de pază, formată din personal nepurtător de armament. În interiorul obiectivului, cele trei posturi sunt dispuse la fiecare intrare a pavilionului. Bancomatul asupra căruia au acţionat hoţii se află la intrarea principală, dinspre bulevardul Mamaia. În jurul orei 3:35, angajatul Direcţiei de Pază, care asigura paza intrării principale, a auzit explozia, după care a ieşit afară. Acesta a fost momentul în care persoane necunoscute aflate în fata obiectivului au fugit. Angajatul, conform procedurilor de lucru, a anunţat Poliţia, ulterior chemând în sprijin şi echipajul de intervenţie al direcţiei. Aceştia au ajuns la obiectiv în mai puţin de trei minute, ulterior a ajuns şi primul echipaj de poliţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
UPDATE - “În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au prins în flagrant delict două persoane, imediat după ce ar fi aruncat în aer un bancomat, din municipiul Constanţa, amplasat în Pavilionul Expoziţional Constanţa şi ar fi sustras banii din interiorul ATM-ului. Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiţi şi de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu şi a unei tentative, prin acelaşi mod de operare, comise în Mamaia”, a anunţat IPJ Constanţa.
Cele două persoane se află la sediul IPJ Constanţa unde sunt audiate.
 
 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) au declarat că Pavilionul Expoziţional, clădire aflată în administrarea CJC, are trei posturi de pază permanente. Paznicii nu au fost răniţi în urma deflagraţiei, ei aflându-se la sediul Poliţiei pentru declaraţii.
De altfel, Consiliul Judeţean a menţionat că paznicii au fost cei care au sunat la 112 după producerea exploziei.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit unor surse judiciare,  poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că bancomatul amplasat la Pavilionul Expoziţional din Constanţa fusese spart, fiind aruncat în aer.
O acţiune similară a avut loc în urma cu zece zile în localitatea Castelu, când un bancomat a fost spart prin aceeaşi metodă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.