O cisternă care transporta 32 de tone de kerosen a fost implicată într-un accident rutier produs, luni după-amiază, pe centura de est a municipiului Ploieşti. Primele date arată că cisterna este fisurată, iar capul tractor s-a răsturnat peste un autoturism. O persoană este încarcerată, fiind vorba de un bărbat care nu poate fi scos, dar nu se ştie dacă în maşină se mai aflau şi alte persoane. Autorităţile au emis mesaj - alertă extremă - Ro-Alert, existând pericol de explozie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism a intrat pe contrasens şi s-a izbit de autocisternă. Bărbatul, care avea 32 de ani, a rămas prins în maşina strivită de capul tractor, de unde nu poate fi scos din cauza riscului de explozie. Nu se ştie dacă alături de el în autoturism se aflau şi alte persoane. 
 
 
Pompierii au stabilit o rază de protecţie de 800 de metri în jurul locului în care cisterna este răsturnată. 
 
Şoferul cisternei, care are 27 de ani, a fost rănit, suferind un traumatism cranian, însă este conştient. El a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. 
 
Autorităţile din Prahova au luat legătura cu firma care deţine cisterna pentru trimiterea în zonă a alteia, în care să fie transvazat kerosenul.
 
UPDATE - ISU Prahova a emis prim sistemul Ro-Alert o alertă extremă în care autorităţile anunţă pericol de explozie şi sfătuiesc ocolirea sau evitarea zonei de către participanţii la trafic şi eliberarea căilor rutiere pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie.
 
FOTO: ISU Prahova
FOTO: ISU Prahova
 
Pompierii acţionează cu spumă pentru a reduce riscul unei explozii. Potrivit ISU, nu se pune, deocamdată, problema transvazării celor 32 de tone de kerosen.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, accidentul s-a produs pe centura de est a municipiului Ploieşti, în zona localităţii Corlăteşti.
 
Primele informaţii arată că un autoturism şi o cisternă care transporta kerosen s-au ciocnit violent. Capul tractor al cisternei s-a răsturnat peste un autoturism, iar cisterna prezintă fisuri, a precizat sursa citată. 
 
În urma primelor verificări, salvatorii care au ajuns la faţa locului au constatat că o persoană este încarcerată şi nu prezintă semne vitale.
 
La locul accidentului au fost mobilizate două echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor din cadrul ISU Prahova.
 
Nu se ştie deocamdată mecanismul producerii accidentului, iar la ora transmiterii acestei ştiri traficul este blocat, a informează Poliţia Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.