O cisternă încărcată cu 24 de tone de diluant s-a răsturnat marţi dimineaţă în apropiere de Buzău, traficul rutier fiind oprit. Sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. Maşina era condusă de o femeie de 48 de ani. Traficul pe DN 2, în zona unde s-a răsturnat o cisternă, a fost reluat după aproximativ 8 ore. Între timp, autocisterna a fost scoasă în afara părţii carosabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - ”Maşina a intrat în balans, am simţit-o, am agăţat sensul giratoriu şi m-am răsturnat. Transportam white spirit, o substanţă inflamabilă, dar nu a fost periculoasă. Transportam 24,7 tone. M-am speriat dar nu am păţit nimic”, a spus femeia care conducea cisterna.

Operaţiunea de repunere pe roţi a cisternei răsturnate şi a scoaterii acesteia de pe şosea a durat aproximativ opt ore.

Un prim utilaj care a venit şi a încercat să ridice maşina avariată nu a avut succes, iar apoi a fost adusă la faţa locului o macara de capacitate mai mare cu care s-a  ridicat cisterna, a fost pusă pe roţi şi scoasă în câmp în afara şoselei unde avut loc transferul substanţei în cealaltă cisternă.

”Pompierii buzoieni au fost mobilizaţi timp de aproximativ opt ore pentru gestionarea acestei situaţii. Au fost asigurate măsurile de prevenire a unei situaţii excepţionale acţionând pentru izolarea zonei, protecţia şi limitarea scurgerilor şi reducerea riscurilor existente. Cisterna a fost repusă pe roţi şi deplasată la o distanţă considerabilă faţă de şosea pentru transferul încărcăturii. Au fost riscuri crescute de explozie şi intoxicare ”, a declarat George Creţu purtător de cuvânt al ISU Buzău.

UPDATE - Maşina era condusă de o femeie în vârstă de 48 de ani. Alături de macaraua care urmează să repună cisterna pe roţi, va fi adusă şi o altă cisternă, pentru transvazarea încărcăturii.

UPDATE - O macara urmează să fie adusă pentru a ridica cisterna şi a o repune pe roţi. De asemenea, la intervenţie a fost solicitată şi o autospecială CBRN, destinata intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice şi pentru decontaminarea personalului de interventie şi a celui afectat .

UPDATE - ”La intersecţia dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, judeţul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Nu sunt persoane rănite.

Sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie.

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. 

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău..

Vehiculul transportă un lichid foarte volatil şi posibil inflamabil, motiv pentru care pompierii intervin pentru a preveni izbucnirea unui incendiu.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian

Conform celor aflaţi la faţa locului, este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

Şoferul maşinii, care iniţial rămăsese blocat în maşină, a reuşit să iasă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.