Un incendiu puternic a cuprins, marţi seară, hala unei societăţi comerciale din municipiul Buzău care se ocupă de reciclarea diverselor materiale. Norul imens de fum se poate observa de la zeci de kilometri distanţă, iar ISU a transmis un mesaj de avertizare prin Ro-Alert. Un pompier a fost transportat la Spitalul Judeţean Buzău după ce s-a intoxicat cu fum în timpul misiunii de stingere a incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Pompier, transportat la spital după ce s-a intoxicat cu fum în timpul intervenţiei la incendiul din Buzău. VIDEO

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a cuprins hala unei societăţi comerciale în care sunt depozitate cantităţi importante de materiale combustibile.

Incendiul este unul de proporţii şi se manifestă cu degajare mare de fum.

"Incendiul este unul violent, sunt cantităţi mari de substanţe combustibile care ard. Dacă o să fie nevoie de suplimentarea forţelor se va întâmpla şi acest lucru. Incendiul se manifestă la o societate comercială care se ocupă de materiale refolosibile", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Întrebat dacă există riscul ca incendiul să se extindă şi la alte proprietăţi, Prahoveau a declarat că totul depinde de bătaia vântului.

La faţa locului se află şi prefectul de Buzău, Carmen Ichim.

Zona a fost izolată, gazele şi curentul electric au fost întrerupte. De asemenea, au fost înlăturate maşinile parcate în zona incendiului.

Pompierii evacuează acum mai multe butelii de oxiacetilenă, care riscă să explodeze. De altfel, în zonă se aud zgomote ca şi cum s-ar produce deflagraţii.

ISU Buzău a transmis un mesaj prin Ro-Alert care anunţă populaţia judeţului Buzău de incendiu.

"Incendiu de deşeuri materiale combustibile în zona de nord a oraşului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitaţi/ocoliţi zonele expuse, închideţi geamurile locuinţelor, accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă", se arată în mesaj.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.
 
În prezent, acţionează 20 de autospeciale de stingere.
 
Autorităţile au dispus evacuarea locatarilor unui cămin de nefamilişti, aflat la circa 400 de metri distanţă de locul incendiului. Circa 200 de persoane au fost evacuate. În timpul intervenţiei, pompierii au folosit megafonul cerându-le locatarilor să părăsească locuinţele pentru că pot fi în pericol.

Între timp, incendiul continuă să se manifeste cu mare degajare de fum. Maşinile de pompieri au fost suplimentate.

Din când în când se aude zgomot de explozii.

Potrivit unor surse locale, în curtea societăţii s-ar afla un depozit de motorină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.