Pompierii din Buzău intervin, marţi seară, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit la un centru de colectare a PET-urilor, cu risc de extindere la alte imobile. Intervenţia este îngreunată din cauza vântului care suflă cu putere. Au ars deja două maşini, dar nu sunt semnalate victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Buzău: Intervenţia la incendiul de la Frasinu, dificilă pentru că lipsesc hidranţii în zonă / Parte din hală s-a prăbuşit

UPDATE: La faţa locului a ajuns, marţi seară, şi prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.

"Arde un depozit de materiale reciclabile a unui reciclator. Au intervenit autospeciale de la ISU, de la URBIS, de la Mizil şi Rm.Sărat. Nu sunt vicime. Materialul care arde e plastic şi hârtie. Nu sunt riscuri ca incendiul să se mani extindă", a declarat prefectul.

Întrebat dacă fumul negru ar putea genera o poluare în municipiul Buzău, Iordache a declarat: "Fumul nu se duce către municipiu. Se duce spre zona de sud a judeţului, probabil către Spătaru. A fost emis mesaj RO ALERT.  Era o linie de gaz care trecea pe câmp, dar a fost asigurată şi nu e risc de explozie".

Sursa care a generat incendiul urmează a fi stabilită de anchetatori, a mai precizat prefectul de Buzău. 

UPDATE: "Incendiul se manifestă la un depozit de materiale reciclabile din Zona Industrială. Focul se manifestă pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi, s-a extins şi la 2 TIRuri din apropiere, care erau încărcate cu materiale reciclabile. La faţa locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Buzău, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD. Mai sunt pe drum 4 cisterne cu apă de la Primăria Buzău şi 2 autospeciale de la ISU Prahova. A existat risc de propagare la o hală din apropiere, însă a fost eliminat. La acest moment, incendiul este localizat iar pompierii intervin pentru stingerea lui", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vlăduţ Pârvu. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Buzău intervine, marţi seară, cu mai multe echipaje la un centru de colectare a PET-urilor din localitatea Frasinu unde a izbucnit un incendiu.

Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi există risc de extindere la alte imibile.

Intervenţia pomierilor este îngreunată de vântul care suflă cu putere.

Pompierii au anunţat că flăcările au cuprinse două maşini, care au fost distruse, dar nu există victime.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.