Circulaţia pe DN10 la Siriu la km 87+200 este blocată, joi, din cauza unei alunecări masive de teren. O stâncă de mari dimensiuni s-a prăbuşit pe şosea şi blochează un sens de mers, cel mai probabil fiind nevoie de dinamitarea ei pentru a putea fi îndepărtată. Subprefectul judeţului Buzău Marieta Boloş, o echipă de la ISU şi specialişti de la Drumurile Naţionale au mers în zona afectată, fără a reuşi să ia o decizie pentru îndepărtarea stâncii căzute pe drumul care leagă Buzăul de Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Cel mai probabil, pentru eliberarea căii de rulare este nevoie ca stânca să fie dinamitată, iar procedeul nu poate fi pus în practică decât de o echipă specializată care nu se găseşte la nivelul ISU Buzău. Prin urmare o echipă de specialişti se va deplasa de la Bucureşti pentru a face o evaluare şi a acţiona în vederea redării circulaţiei pe DN 10.

"Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte este un semnal de alarmă, oricând se poate întâmpla o tragedie. Trebuie să vină o echipă de la Bucureşti care să spună ce trebuie făcut. Este o stâncă mare care blochează o singură bandă de circulaţie. Cealaltă banda poate fi deblocată însă nu sunt sigur că nu vor mai exista căderi de pietre şi astfel nimeni nu îşi asumă să deschidă circulaţie doar pe o bandă. De 14 ani drumul acesta are probleme şi dacă nu se intervine urgent vom avea de suferit în continuare de pe urma acestor fenomene. Nu s-a stabilit deocamdată ce se va face. Se aşteaptă specialişti de la ISU Bucureşti", a declarat primarul comunei Siriu, Constantin Voicu.

De asemenea, subprefectul judeţului Buzău Marieta Boloş a declarat că stânca trebuie dinamitată, iar acest lucru se va putea întâmpla, cel mai devreme, în cursul zilei de vineri.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, o stâncă de mari dimensiuni s-a desprins de pe versant şi a căzut pe DN 10 în dreptul kilometrului 87+200 blocând calea de rulare. Circulaţia a fost oprită şi deviată din localitatea Poieni către Văleni de Munte şi Braşov.

FOTO: CNAIR
FOTO: CNAIR

ŞTIREA INIŢIALĂ - Şoseaua este acoperită de o cantitate imensă de arbori, bolovani şi blocuri de piatră, astfel că nu se poate circula pe nici un sens. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este oprit pe DN 10 Buzău – Braşov, la kilometrul 87+200 metri, în zona localităţii Siriu, judeţul Buzău, din cauza căderilor de pietre de pe versant, pe suprafaţa de rulare.

Se acţionează pentru îndepărtarea obstacolelor, fiind deviat traficul pe ruta DN 10 (Poieni) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte" anunţă Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.