Un bărbat de 55 de ani din Bucureşti a fost reţinut de poliţiştii din Buzău pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru furt calificat şi uzurpare de calităţi oficiale după ce a oprit în trafic o maşină şi a sustras de la ocupanţii acesteia suma de 3.800 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: Bucureşteanul care a pretins că ar fi poliţist şi a furat din portofelele mai multor cetăţeni străini suma de 3.800 de euro este un cunoscut cap al lumii interlope din Capitală. Este vorba de Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, care nu este la prima faptă comisă în acest fel. El a fost condamnat ultima dată într-un caz asemănător în anul 2022.
 
Bărbatul a fost prezentat instanţei, joi, şi a fost arestat preventive pentru o perioadă de 30 de zile. 
 
Fane Căpăţână ar fi acţionat, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, la ieşirea din municipiul Buzău către Ploieşti, având pe cap o şapcă de poliţist, dar şi insigne asemănătoare Poliţiei precum şi un autoturism dotat cu girofar.
 
Acesta a oprit o maşină cu numere de Ucraina şi, pretinzând că este poliţist la Serviciul Antigrog, a solicitat documentele tuturor pasagerilor pentru control. Profitând de neatenţia acestora as fi sustras din portofelele lor suma de 3.800 de euro.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit IPJ Buzău, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, în jurul orei 01.00, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un cetăţean străin, cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1B E577, din direcţia Buzău către Ploieşti, la ieşire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat. Acesta, folosindu-se de calităţi oficiale, le-aar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât şi pasagerilor.  În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanţilor maşinii 3.800 de euro.
 
După primirea sesizării, cercetările au fost preluate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale,  iar datele oferite de apelant au fost răspânde către întreg dispozitivul de ordine publică.
În urma investigaţiilor derulate, poliţiştii au stabilit că bănuit de săvârşirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din Bucureşti care  a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu şi a fost dus la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale.
 
În urma materialului probator administrat, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar joi, urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.