Doi soţi din Bucureşti au fost reţinuţi de poliţişti după ce ar fi comercializat obiecte vestimentare, încălţăminte şi accesorii provenite din furturi de la firme de produse de lux din Italia. Prejudiciul în dosar este estimat la peste 1,3 milioane de euro. În urma unor percheziţii la cei doi suspecţi au fost găsite produse de lux în valoare de circa 400.000 de euro. Surse judiciară afirmă că plângerea a fost făcută de reprezentanţii Gucci, iar la percheziţii au fost găsite produse ale acestei firme, alături de unele de la Burberry, Dolce&Gabbana, Balenciaga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit unor surse judiciare, plângerea a fost depusă de un reprezentant legal al casei de modă Gucci.
 
De altfel, la perchezitii au fost găsite produse ale brandurilor Gucci, MooRER, Giuseppe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Gabbana, Balenciaga, spun sursele citate.
 
Totodată, afirmă acestea, autovehiculul găsit este un Audi A6, care a fost indisponibilizat în vederea confiscarii.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Poliţia Capitalei a anunţat, miercuri, că poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au pus în executare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro.
 
”În fapt, în perioada octombrie 2021 - martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăţi italieneşti, ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălţăminte şi accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în ţara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operaţiuni de livrare fiind efectuate de doi soţi, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuţi cu preocupări de natură infracţională”, a arătat sursa citată.
 
Din probatoriu reiese că, începând cu anul 2021, cei doi şi-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, şi totodată, înregistrate în istoric, tranzacţii cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase de pe teritoriul Italiei.
 
În urma percheziţiilor de marţi, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care terminale mobile, medii de stocare, dar şi aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux, peste 2.000 de articole vestimentare, de încălţăminte şi accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienţei, dat fiind faptul că este vorba de produse ce poartă marca unor branduri de lux, estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.
 
De asemenea, cei doi bănuiţi au fost duşi la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.