Trupurile a trei dintrei cei patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani luaţi de viitură la Sângeru au fost găsite. Sâmbătă, a fost găsiţi fetiţa de 9 luni şi băitul de şase ani. Anterior, fusese găsită în stop cardio-respirator o fetiţă de trei ani, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produs de ploile abundente în judeţul Prahova, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Fetiţa de 9 luni luată de viitură la Sângeru a fost găsită decedată, la trei kilometri de locuinţă. Şi băieţelul de şase ani a fost găsit mort.

- "În urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competenţă a inspectoratului, pompierii prahoveni au intervenit în cursul zilei de vineri şi noaptea de vineri spre sâmbătă cu motopompe şi alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locaţii, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti fiind afectate 76 locuinţe şi 132 gospodării", anunţă ISU Prahova.

În localitatea Lapoş, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme şi animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude. În localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Unda de viitură a surprins şi localitatea Sângeru, unde o femeie şi 4 copii au fost luaţi de ape. Femeia a fost salvată, însă patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, nu a răspuns mnevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Pe timpul nopţii, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv, Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii săi. Totodată, în comuna Sângeru s-au format şase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată.

În satul Radila au fost salvaţi 3 adulţi şi 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. În localitatea Sângeru, un copil de 5 ani a fost salvat, fiind surprins pe o insuliţa formata între malurile Cricovului Sărat. În comuna Valea Călugărească, satul Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, fiind evacuaţi cu ajutorul salvatorilor.

În Sinaia, pompierii au acţionat pentru degajarea carosabilului inundat şi a unui autoturism surspins de de ploaia abundentă.

În municipiul Ploieşti, pompierii au evacuat apă dintr-o locuinţă şi două subsoluri (unitate de învăţământ şi Spitalul Judeţean).

162 pompieri militari cu 31 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

Preventiv, la nivelul judeţului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod portocaliu şi roşu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.