Pompierii orădeni au acţionat pentru salvarea mai multor persoane dintr-un bloc de locuinţe din Oradea şi pentru stingerea incendiului izbucnit la un apartament din imobilul respectiv. Echipajele de căutare-salvare au verificat apartamentele şi au evacuat 10 persoane, din care două cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, iar echipajele de pompieri paramedici şi cel al SAJ au asistat patru persoane, din care trei, intoxicate uşor cu fum, au refuzat transportul la spital, transmite ISU Bihor. Pompierii au stabilit că incendiul în urma căruia mai multe persoane s-au intoxicat a fost provocat, cel mai probabil, de lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE – Pompierii au stabilit că incendiul în urma căruia mai multe persoane s-au intoxicat a fost provocat, cel mai probabil, de lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.
 
Pompierii recomandă ca lumânările aprinse să nu fie amplasate în apropierea materialelor combustibile precum mobilier, perdele, cărţi, draperii, hârtie, ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.
 
„Folosiţi întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate şi suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită. De asemenea, este foarte important să stingeţi lumânările atunci când părăsiţi încăperea şi să vă asiguraţi că sunt stinse complet în timpul nopţii”, precizează oficialii ISU Bihor.
 
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Apelul prin 112, care sesiza izbucnirea incendiului la un apartament situat la etajul 5 al unui bloc cu 9 etaje de pe strada Moldovei din municipiu, a fost primit în dispeceratul ISU Bihor în jurul orei 15.35, moment în care, la adresa indicată, au fost mobilizaţi pompierii Detaşamentului 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime, precum şi trei echipaje de pompieri paramedici cu 3 ambulanţe SMURD şi un echipaj al SAJ.
 
Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au acţionat concomitent pentru stingerea focarelor si pentru evacuarea locatarilor din apartamentele în care pătrunsese fumul.
 
Echipajele de stingere au localizat şi lichidat rapid (în cca. 10 minute) incendiul, care se manifesta într-una din cele trei încăperi ale locuinţei, echipajele de căutare-salvare au verificat apartamentele şi au evacuat 10 persoane, din care două cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, iar echipajele de pompieri paramedici şi cel al SAJ au asistat patru persoane, din care trei, intoxicate uşor cu fum, au refuzat transportul la spital.
 
Proprietarei apartamentului, care se intoxicase cu fum şi suferise un traumatism cranio-cerebral, i-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportată ulterior la UPU Oradea, mai transmite ISU Bihor. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.