Bărbatul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Capitallă, urmărit penal pentru ultraj, a fost plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, anunţă Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după audiere.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Procurorii relatează şi incidentul în urma căruiapoliţistul a căzut, după ce a fost acroşat de maşina bărbatului pe care voia să îl legitimeze.

Conform aceleiaşi surse, procurorul de caz urmează să aprecieze cu privire la luarea unei măsuri preventive.

”Schimbare firească de situaţie. Şoferul este acuzat de ultraj şi se află în acest moment la audieri. După mediatizarea cazului, poliţistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoţit de avocatul Sindicatului EUROPOL.  În aceste momente şoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj””, a comentat Sindicatul Europol, cel care a făcut public cazul.

”Aşteptăm cu mult interes deznodământul, în condiţiile în care, toate probele administrate, demonstrează fără echivoc intenţia şoferului de a lovi poliţistul şi de a se sustrage. Vă reamintim că în goana lui, pentru a nu fi prins, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a pătruns pe străzi unde era acces interzis şi chiar a lovit alte autoturisme parcate. Începe să se facă dreptate!”, afirmă sindicaliştii.

Anterior, ei afirmaseră că agresorul a fost lăsat în libertate şi că ”se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist”. De asemenea, susţineau că autorul faptei ”este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, iar sâmbătă seară au început să fie date telefoane şi se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.