Bărbatul care a evadat dintr-o dubă aflată î=n faţa unei clinici medicale din Bucureşti a fost prins, în noaptea de marţi spre miercuri, la Oradea. O persoană l-a recunoscut şi a sunat la 112. El a circulat cu patru maşini până la Oradea. Bărbatul s-a dat drept şofer de TIR cu vehiculul stricat pentru a-l convinge pe un şofer să-l ajute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bărbatul evadat din faţa unei clinici medicale din Bucureşti a circulat cu patru maşini până la Oradea / S-a dat drept şofer de TIR cu vehiculul stricat pentru a-l convinge pe un şofer să-l ajute – VIDEO

UPDATE: ”Vă comunicăm faptul că deţinutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maxima siguranta a fost capturat în dimineaţa zilei de azi, 10.04.2024, pe raza municipiului Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. Acesta va fi reîncarcerat în sistemul penitenciar”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că administraţia Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, cu privire la evadare.

”De asemenea, în ceea ce priveşte persoana condamnată, se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai precizat  ANP.

ŞTIRE INIŢIALĂ: "La data 10 aprilie a.c., în jurul orei 04.50, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, judeţul Bihor, poliţiştii Biroului de Ordine Publică şi cei ai Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni  Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Satu Mare, urmărit naţional. Acesta fusese încarcerat  în cadrul Penitenciarului Bucureşti Rahova, iar la data de 9 aprilie a.c., în timp ce se afla sub escortă, la o clinică din Bucureşti, în vederea unui consult medical, a deschis uşa ambulanţei, care se afla staţionată în apropierea clinicii şi a fugit”, a transmis, miercuri, IPJ Bihor.

Sursa citată a precizat că bărbatul se află în custodia poliţiştilor din Bihor, urmând a fi încarcerat în Penitenciarul Oradea.

”Menţionăm că, la depistarea persoanei urmărite, şi-a adus aportul un cetăţean, care a recunoscut-o după semnalmentele prezentate în mass-media şi a apelat S.N.U.A.U. 112, oferind indicii utile, care au fost exploatate cu eficienţă de poliţiştii din Bihor, bărbatul fiind identificat şi prins la scurt timp. Poliţia din Bihor îi mulţumeşte pe această cale cetăţeanului, pentru spiritul civic demonstrat", a mai precizat sursa citată.

Bărbatul a evadat, marţi, din faţa unei clinici din Bucureşti şi a fost dat în urmărire la nivel naţional şi consemn la frontieră.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.