Un bărbat a fost surprins de o avalanşă, sâmbătă după-amiază, în timp ce urca pe munte, în Masivul Bucegi, fiind purtat de valul de zăpadă într-o râpă adâncă de peste 500 de metri. Salvatorii montani l-au căutat pe turist timp de aproximativ cinci ore şi au întrerupt operaţiunea la ora 20.00. Ei cred că este imposibil ca bărbatul să fi supravieţuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turistul a fost surprins de avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, într-o zonă foarte dificilă, iar valul de zăpadă l-a purtat într-o râpă adâncă de peste 500 de metri. 

Şeful Salvamont Buşteni a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au descoperit rucacul şi casca pe care acesta le purta.

Bărbatul este din Bucureşti, are 30 de ani, iar salvatorii spun că este imposibil ca el să fi supravieţuit.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că începând cu ora 20:00 a fost întreruptă acţiunea de căutare, după o operaţiune care a durat aproximativ cinci ore.

La acţiune au participat şi doi dintre cei patru prieteni cu care acesta se afla pe munte în momentul în care a fost luat de valul de zăpadă dislocată. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.