Salvamontiştii din Buşteni au ajuns la locul în care un bărbat de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut peste 60 de metri în gol din zona Vârful Omu şi anunţă că, din cauza complexităţii acţiunii de recuperare a cadavrului, acesta va fi extras luni din râpa în care se află întrucât acţiunea este foarte riscantă pe timp de noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Salvamontiştii din Buşteni au ajuns la locul accidentului, se va începe amenajarea amarajelor si împachetarea şi asigurarea victimei. Pentru că este târziu şi operaţiunea necesită multe ore de muncă, extragerea în condiţii de siguranţă nu poate continua pe timp de noapte” au transmis, duminică după amiază, reprezentanţii Salvamont Buşteni. 
Operaţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit va fi reluată luni dimineaţă, iar salvatorii montani au solicitat inclusiv sprijinul unui elicopter. 
Un bărbat de aproximativ 57 de ani, care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, la o diferenţă de nivel de aproximativ 60-70 de metri. Cei care îl însoţeau şi care au ajuns primii la el, au constatat că bărbatul nu are semne vitale.
ŞTIREA INIŢIALĂ - „Este vorba despre un bărbat de aproximativ 56 – 57 de ani, care cobora de la Vârful Omu prin Creasta Bucşoiului. La un moment dat, de pe Vârfu Omu, de undeva a alunecat şi a căzut spre Valea Bucşoiului, aproximativ 60-70 de metri” au declarat reprezentanţi ai Salvamont Buşteni care intervin, duminică după amiază, la faţa locului.
Potrivit acestora, colegii bărbatului au ajuns primii la el şi au constatat că acesta nu ar mai avea semne vitale.
La ora transmiterii acestei ştiri echipele de la Salvamont se îndreaptă către locul accidentului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.