Doi adulţi şi doi copii au fost surprinşi, marţi, de o furtună pe munte, în judeţul Argeş, având nevoie de intervenţia salvamontiştilor. Aceştia fac apel la turişti să fie echipaţi corespunzător, dar şi să urmărească prognoza meteo, având în vedere că zona de munte a judeţului Argeş este sub avertizare cod portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiune de recuperare a 4 turişti (2 adulţi şi 2 copii) surprinşi de codul portocaliu de ploi şi vijelii în Vârful Vârtoapele, încheiată cu succes”, a anunţă, marţi seară, Salvamont Câmpulung Muscel.  

Potrivit salvamontiştilor, copiii au fost stabilizaţi hipotermic şi coborâţi alăuri de adulţi pănă la maşină în siguranţă. Copiii au 5 şi 6 ani şi nu aveau îmbrăcăminte adecvată.

”Grijă mare la echipament şi la prognoza meteo!”, au mai transmis salvamontiştii.

Până miercuri, la ora 10.00, zona de munte din judeţul Argeş este sub cod portocaliu de vreme rea.

”În zonele montane şi submontane vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40...60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină”, au anunţat salvamontiştii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.