Pompierii din Arad intervin, vineri, pentru salvarea unei persoane care a căzut într-un siloz de depozitare a cerealelor, în oraşul Sântana. Victima este conştientă şi, după ce i-au acordat primul ajutor, salvatorii au început operaţiunile pentru scoaterea acesteia din siloz. Bărbatul a fost scos din siloz şi coborât la sol pe targă, cu ajutorul autospecialei de salvare la înălţime, el fiind conştient.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE - Potrivit ISU Arad, victima - un bărbat - a acuzat dureri la picioare, i s-au aplicat manevre medicale conform procedurilor şi a fost pregatită pentru extracţie. Operaţiunea a fost destul de dificilă, întrucât extracţia s-a făcut prin "troliere", victima fiind imobilizată pe "targa lopată".

Odată ce a fost dus sus pe siloz, bărbatul a fost din nou evaluat medical de către medicul de pe ambulanţa SMURD TIM, iar apoi a fost coborât cu ajutorul autospecialei de salvaerea la înălţimi la sol.

”Victima a fost coborâtă şi este preluată de către SMURD TIM.  Este în viaţă şi conştientă”, a precizat sursa citată.

FOTO: ISU Arad
FOTO: ISU Arad
UPDATE - Echipajele de salvatori au reuşit să ajungă la victimă, aceasta fiind în viaţă şi conştientă. Persoana a căzut printr-un canal de aproximativ 60 cm/ 60 cm în interiorul silozului, de la aproximativ 14 metri, a precizat ISU Arad.

Echipa de salvare i-au acordat victimei primul ajutor şi au început operaţiunile de extracţie.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ISU Arad a anunţat că Detaşamentul de Pompieri Arad intervine cu patru echipaje în oraşul Sântana, unde o persoană a căzut într-un siloz de depozitare a cerealelor.
 
”Persoana este căzută în interiorul celulei, aproximativ 10 metri, pe cereale”, a transmis sursa citată.
 
Acolo au fost trimise un echipaj de intervenţie şi salvare de la înălţimi, două echipaje cu autospeciale de stingere şi accesorii de salvare, un echipaj SMURD şi 12 pompieri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.