Pompierii şi salvamontiştii din judeţul Alba intervin, duminică după-amiază, pentru salvarea a două persoane care au căzut cu un ATV într-o râpă cu adâncimea de 50 de metri, în zona Râpa Roşie. Ambele persoane sunt conştiente, una fiind extrasă de salvatori. Şi cea de-a doua victimă a fost recuperată, fiind vorba despre doi copii, fraţi, în vârstă de 12, respectiv 14 ani, care au multiple traumatisme şi sunt transportaţi la spital. Poliţia Alba a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "La data de 01.05.2022, în jurul orei 14,30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită ”Râpa Roşie”, situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă", a transmis Poliţia Judeţeană Alba.

La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital. 
 
"În cauză, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă", a precizat sursa citată.

UPDATE - "A fost extrasă şi cea de a doua persoană. În urma evaluării de către medicii prezenţi la locul evenimentului, cele două victime prezintă multiple traumatisme. Acestea vor fi transportate de către echipajele medicale la UPU Alba", a transmis IGSU.

Este vorba despre un băiat de aproximativ 14 ani şi o fată de aproximativ 12 ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Pompierii salvatori intervin pentru recuperarea persoanelor aflate într-un ATV care s-a răsturnat într-o râpă cu adâncimea de aproximativ 50 de metri", a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Acolo intervin o maşină de stingere, o ambulanţă SMURD,  un echipaj de alpinişti ai ISU Alba şi un echipaj Salvamont. În sprijin, la locul intervenţiei se află şi un elicopter SMURD.

FOTO: ISU Alba
FOTO: ISU Alba

"Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliul", a precizat sursa citată.

Salvatorii au stabilit contactul vizual cu ambele victime, acestea fiind conştiente, cu politraumatisme.

"A fost extrasă prima victimă. Se lucrează la extragerea celei de a doua. La locul intervenţiei se deplasează şi o ambulanţă TIM, cu medic", a transmis IGSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.