Adjunctul Poliţiei Mioveni, comisarul Marius Aioanei, a fost plasat sub control judiciar de către DNA, într-un dosar în care este suspectat de efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia: Comisarul de poliţie era, în fapt, administratorul a două firme, în numele cărora încheia contracte, livra marfa către clienţi şi chiar promova afacerile pe reţelele sociale. Poliţistul deţine o păstrăvărie şi un complex turistic la Curtea de Argeş, ocupându-se de închirierile pe platforma booking.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Poliţistul deţine o păstrăvărie şi un complex turistic la Curtea de Argeş. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Piteşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 mai 2021, faţă de inculpatul AIOANEI MARIUS OVIDIU, comisar de poliţie, adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, a transmis, vineri, DNA.

Procurorii au precizat că, în perioada ianuarie 2017- mai 2021, Aioanei Marius Ovidiu, în calitate de ofiţer de poliţie şi ulterior adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeş, s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acţionând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfăşurând, astfel, acte de comerţ. Aceste activităţi erau incompatibile cu funcţia deţinută, respectiv cu statutul de ofiţer de poliţie.

”Concret, inculpatul reprezenta societăţile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achiziţiile de bunuri şi servicii, de onorarea comenzilor către clienţi, stabilea preţurile de achiziţie; negocia contractele de livrări şi achiziţii, plata facturilor fiscale, ţinea evidenţa camerelor închiriate şi rezervate prin intermediul aplicaţiei booking.com, a comenzilor şi plăţilor efectuate către agenţii economici şi negocia preţurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaţilor etc. Pe lângă aceste activităţi, ofiţerul de poliţie s-a ocupat şi de promovarea pe reţelele de socializare a afacerilor pe care le controla”, a transmis DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care:

- să nu părăsească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,

- să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Procurorii anticorupţie au făcut joi percheziţii domiciliare îoi locaţii situate pe raza judeţului Argeş, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.