Un accident în care sunt implicate două ambarcaţiuni cu 13 persoane la bord s-a produs, marţi, în judeţul Tulcea. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, mai multe echipaje de salvatori fiind trimise la faţa locului. Trei persoane au suferit traumatisme osoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Tulcea: Trei persoane, transportate la spital în urma accidentului naval/ Două dintre victime sunt minori care au suferit multiple traumatisme

 

UPDATE: Poliţiştii tulceni au fost sesizaţi prin apel  la 112 despre faptul că, în urma unui eveniment naval, mai multe persoane (turişti) ar fi căzut în apele Dunării, în zona localităţii Murighiol.
 
“Din primele verificări , a rezultat că două ambarcaţiuni, în timp ce se deplasau pe Dunărea Nouă, s-ar fi ciocnit. În urma evenimentului naval, trei persoane au fost preluate de Serviciul Judeţean Ambulanţă Tulcea, pentru îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii IPJ Tulcea. 
 
Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.
 
UPDATE: Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Dan Petrov, a declarat că accidentul naval s-a produs între două ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau aproximativ 13 persoane.
 
Dintre acestea, trei vor fi investigate medical, prezentând traumatisme osoase.
 
La faţa locului a ajuns şi un elicopter SMURD de la Constanţa, iar echipajul medical al acestuia va participa la evaluarea victimelor. 
 
Nu sunt persoane dispărute în apă, a mai precizat şeful ISU Tulcea.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol, judeţul Tulcea. Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului”, a transmis, marţi, INspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Sursa citată a precizat că, până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite. 
 
”Pentru gestionarea situaţiei, în zona respectivă au fost trimise o ambarcaţiune pentru transport scafandri şi 3 ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD”, a mai transmis IGSU. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.