Peste 50 de percheziţii au avut, joi dimineaţă, în Dâmboviţa, Bucureşti şi Prahova, într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane euro, fiind vizaţi mai mulţi dezvoltatori imobiliari. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 anunţă că 23 de dezvoltatori imobiliar sunt urmăriţi penal. Ei ar fi indus în eroare autorităţile din Sectorul 1 în legătură cu locurile de parcare realizate la imobilele construite, ”pe hârtie” fiind mai multe decât în realitate. Pentru fiecare loc nerealizat trebuia plătită o taxă de 10.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bucureşti - 23 de dezvoltatori imobiliari, urmăriţi penal pentru înşelăciune / Ei ar fi indus în eroare autorităţile din Sectorul 1 în legătură cu locurile de parcare de la imobilele construite, producând un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro

UPDATE: ”Poliţia a început să facă curăţenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. Au fost peste 50 de percheziţii în această dimineaţă la mai mulţi dezvoltatori imobiliari într-un dosar de înşelăciune cu locuri de parcare fictive, prejudiciu: 2 milioane de euro. V-am spus că o să oprim haosul urbanistic în Sectorul 1 şi aşa o sa facem. După cum ştiţi, am încheiat un parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie şi am întărit Biroul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Sector 1. Acolo unde neregulile găsite la recepţiile complexurilor rezidenţiale ţin de Codul Penal nu am ezitat nicio secundă să sesizez Poliţia”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

 
Aceasta explică de unde vine acest prejudiciu.
 
”Sunt eludate taxele de 10.000 euro (prevăzute în HCGMB 66/2006) pentru fiecare loc de parcare lipsă în procesul de elaborare si acoperite prin procesele verbale de recepţie întocmite cu complicitatea funcţionarilor publici. Una din metodele prin care erau evitată ilegal plata acestei taxe: în autorizaţiile de construire apăreau sisteme de parcare automate supraetajate, dar care nu au fost instalate niciodată sau care au fost desfiinţate imediat după recepţie. Dacă extrapolăm la nivelul întregii Capitale, veţi vedea ca apare un deficit de zeci de mii de locuri de parcare care nu au existat decât pe hârtie, fenomen care se transpune în taxe de milioane de euro, bani care trebuiau plătiţi către bugetele locale”, a mai scris primarul.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "Astăzi, 31 martie,  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 51 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti  şi în judeţele Dâmboviţa şi Prahova", anunţă Poliţia Capitalei.
 
De asemenea sunt puse în aplicare şi mai multe mandate de aducere, intr-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunea de înşelăciune, în domeniul construcţiilor.
 
"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi dezvoltatori imobiliari, persoane fizice şi juridice, ar fi prejudiciat o instituţie publică, prin faptul că la momentul recepţiei clădirilor ar fi prezentat, împrejurarea nereală că au realizat mai multe locuri de parcare, decât cele existente în fapt, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2  milioane euro", anunţă poliţiştii.
 
Surse apropiate anchetei afirmă că instituţia publică prejudiciată este Primăria Sectorului 1.
 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.