Vasile Zidaru, una dintre victimele bărbatului care vineri după-amiază a împuşcat mortal două persoane şi a rănit ale două, iar apoi s-a sinucis, în localitatea doljeană Palilula, povesteşte că s-a apărat de atacator aruncând în el cu pietre. De asemenea, bărbatul îşi aduce aminte cum şi-a văzut nepotul împuşcat, rănit la picioare şi la cap, dar şi ce i-a spus agresorul: "Unchiule, dă-i drumul acasă dacă nu vrei să mori şi tu lângă el".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doljeanul Vadile Zidaru se află internat în Secţia Oro-Maxilo - Facială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, fiind internat după atacul de vineri după-amiază, din satul doljean Palilua, comuna Bucovăţ.

Acesta povesteşte cum a ajuns la locul incidentului la scurt timp după ce Dragoş Furtună l-a împuşcat pe nepotul său, Fabian Trandafir.

"Am plecat de la vară-mea, m-am dus în deal acasă să iau nişte ţigări. L-am văzut pe nepotul meu pe jos, plin de sânge şi pe el (n.red. - Dragoş Furtună) mascat aşa, camuflat, mergea înapoi, cu spatele şi se uita să vadă dacă a venit cineva după el. M-a văzut şi mi-a zis: «Unchiule, dă-i drumul acasă dacă nu vrei să mori şi tu lângă el». I-am zis: « băi, băi, lasă arma!». Eu am crezut ca e spray sau pistol din [la cu bile. Pe jos erau nişte cărămizi. L-am văzut pe fratele meu şi am strigat la el. Am luat o cărămidă de jos şi am început să dau în el. A venit şi frate-miu spre mine şi a început să strige: «vezi, vezi că are glonţ». A dat şi el cu pietre până l-am scos din zonă. Eu m-am aplecat să iau o cărămidă de jos şi el a făcut doi paşi spre mine şi a tras. Am căzut în genunchi, aşa pe-o parte, m-am ridicat şi am pus mâna la faţă. Am crezut că a tras cu cauciuc. A venit o maşină şi l-am pus pe nepotul meu în maşină şi s-a suit şi un unchi de al meu cu el şi au plecat spre spital", a povestit Vasile Zidaru.

Victima lui Dragoş Furtună povesteşte că acesta l-a alergat pe nepotul său, trăgând mai multe focuri de armă asupra sa.

"De jos, din vale, a tras după el, l-a împuşcat la picioare, iar aici în deal i-a tras un glonţ la ceafă", a mai povestit Vasile Zidaru.

De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a ajuns şi Ion Stuparu, cu plagă împuşcată în antebraţ.

"Cea de-a doua victimă are ambele oase rupte de la antebraţul drept, o fractura deschisă, aflându-se internat în Clinica de Ortopedie Traumatologie a spitalului nostru", a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Dragoş Furtună, în vârstă de 28 ani, a împuşcat mortal, vineri după-amiază, doi dojeni, pe Ion Trandafir şi pe fiul acestuia, Fabian. De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova au ajuns Ion Stuparu, cu plagă împuşcată în antebraţ, şi Vasile Zidaru, cu plagă prin împuşcare în obraz.

După atacul asupra victimelor sale, Dragoş Furtună s-a împuşcat în cap, leziunile provocându-i decesul la scurt timp după ce a ajuns la spital. Furtună şi victimele sale au avut iniţial un conflict verbal dar discuţiile au degenerat în violenţe fizice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.