Unul dintre cei doi copii gemeni, în vârstă de 12 ani, din judeţul Vaslui care au fost răniţi după ce un stâlp a căzut peste ei a fost operat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. El urmează să fie supus altor două intervenţii chirurgicale săptămâna viitoare. Fratele său este internat cu fractură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pacientul în vârstă de 12 ani, transportat la spital cu elicopterul SMURD, a fost internat în Secţia de Chirurgie Plastică/ATI cu diagnosticul: şoc hemoragic, politraumatism. Imediat după internare s-a început terapia intensivă de susţinere a funcţiilor vitale şi de corectare a parametrilor biologici, s-a intervenit chirurgical în echipă mixtă chirurgie plastică şi ortopedie pediatrică. S-au obţinut reducerea şi fixarea focarelor de fractură mentionate şi revascularizarea gambei şi piciorului stâng. În prezent copilul este în Secţia ATI, detubat, conştient, cooperant, cu stare  ameliorată. Copilul va necesita intervenţii chirurgicale ulterioare pentru acoperirea defectelor de părţi moi şi consolidarea viabilităţii gambei şi piciorului stâng", a declarat dr. Sidonia Susanu, şefa secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului “Sf. Maria” din Iaşi.

Săptămâna viitoare, el va fi supus unor alte două intervenţii chirurgicale.

"Dacă evoluţia imediată va fi lipsită de complicaţii ischemice sau infecţioase funcţionalitatea gambei şi piciorului stâng va putea fi recăpătată în proporţie de 90%. Evident, prin program de kineto şi fizioterapie de minim şase luni", a menţionat dr. Sidonia Susanu. 

Cel de-al doilea băiat, internat la Spitalul ”Sf Maria”, a fost diagnisticat cu fractură. Gemenii din judeţul Vaslui au ajuns la spital după ce un camion a lovit un stâlp care s-a prăbuşit peste ei.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în localitatea Şişcani, judeţul Vaslui, cei doi copii aflându-se în curte când a căzut stâlpul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.