Un turist în vârstă de 65 de ani s-a accidentat sâmbătă în timp ce se afla în Munţii Bucegi şi a fost transportat cu targa 700 de metri până la un drum judeţean, unde a fost preluat de un echipaj SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa, sâmbătă, în urma unui apel telefonic la 112, jandarmii de la Postul Montan Peştera, salvamontiştii şi poliţistul de la Postul pentru Platoul Padina au  intervenit în Munţii Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate.
Bărbatul,, în vârstă de 65 de ani, din judeţul Prahova, se afla într-o drumeţie împreună cu soţia pe traseul montan Zănoaga  – Cheile Zănoagei, cu un grad de dificultate mediu (marcat cu cruce galbenă).
"La un moment dat, din cauza neatenţiei, a căzut şi s-a accidentat fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.  Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamontiştii i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o posibilă fractură la piciorul stâng şi era în stare de şoc", se arată în comunicat. 
Sursa citată precizează că din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, salvatorii montani au transportat bărbatul accidentat pe o distanţă de aproximativ 700 metri cu targa, până la DJ 714, în apropierea campingului Zănoaga, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD de la Fieni şi transportat la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.