Un tramvai a ars complet într-un incendiu izbucnit în depoul din Arad, cu doar câteva momente înainte să fie scos în trafic, vatmanul reuşind să iasă înainte ca flacările să cuprindă tot interiorul. Conform pompierilor, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit produs în momentul cuplării garniturii la reţeaua de tensiune a oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un tramvai model GT8, care are cabine de comandă la ambele capete, a fost cuprins de un incendiu puternic în momentul în care urma să iasă din depoul din Arad, pentru a intra în trafic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, tramvaiul era garat, iar când vatmanul l-a cuplat la reţeaua de tensiune pentru a porni în cursă, s-a produs un scurtcircuit în panoul electric, însoţit de un zgomot puternic, asemănător unei explozii.

Flăcările au cuprins rapid interoriul garniturii, dar vatmanul a reuşit să iasă la timp. El şi alţi angajaţi ai depoului au intervenit cu stingătoare până la sosirea pompierilor.

”În momentul în care cele două autospeciale de stingere ale noastre au ajuns la faţa locului, tramvaiul ardea generalizat, cu pericol de propagare a flăcărilor la alte trei garnituri aflate în apropiere. S-a reuşit lichidarea flăcărilor după aproximativ 15 minute, fără a fi afectate alte tramvaie”, a declarat Pleşca.

Interiorul garniturii a fost distrus complet, iar reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad spun că doar caroseria mai poate fi recuperată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.