Un suspect a fost reţinut, vineri, în cazul incendiului provocat joi seară într-un apartament din oraşul Reghin, în urma căruia a murit o femeie de 58 de ani şi a fost rănită grav mama acesteia, în vârstă de 85 de ani, care este proprietara locuinţei. Bărbatul reţinut este fostul soţ al victimei decedate, care a fost prins pe stradă, în apropiere de blocul în care a provocat incendiul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorul-şef Gheorghe Costea, a declarat pentru News.ro că suspectul a fost reţinut, în cursul nopţii de joi spre vineri, pe stradă, în apropiere de blocul în care locuia fosta sa soţie.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a mers la locuinţa femeii, unde se afla şi mama acesteia, şi le-a atacat cu un cuţit, iar ulterior a dat foc apartamentului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Suspectul a fost audiat pe parcursul nopţii, iar vineri dimineaţă s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de omor, tentativă de omor şi distrugere”, a declarat procurorul-şef.

Femeia decedată obţinuse divorţul de soţ în luna decembrie, iar acesta ar fi motivul pentru care bărbatul ar fi vrut să se răzbune.

Victima obţinuse şi un ordin de protecţie împotriva fostului soţ, care nu avea voie să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri faţă de victimă, precum şi faţă de reşedinţa acesteia.

Totodată, în luna ianuarie, bărbatul a fost dat în judecată pentru ameninţare în formă continuată.

Locuinţa incendiată aparţine femeii rănite grav, mama celei decedate, iar bărbatul fusese evacuat din apartament prin hotărâre judecătorească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.