Un număr de 760 de persoane, 73 de autovehicule şi 34 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 20-27 septembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 475 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 30 de mandate europene de arestare, au găsit 62 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 125 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 18 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 25 de documente şi au fost găsite 61 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

"Totodată, 285 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române", arată sursa citată.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 32 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 27 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 8 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 12 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 9 documente semnalate de România.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.