Un număr de 47 de migranţi - cetăţeni irakieni, iranieni, palestinieni şi un turc - au fost prinşi, luni, de poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, în timp ce încercau să iasă din ţară ascunşi într-un autotren, printre cutiile cu marfă. Şoferii camionului, cetăţeni turci, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, la P.T.F Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat, luni, în jurul orei 6.00, la ieşirea din ţară, un cetăţean turc de 36 de ani, care conducea un automarfar înmatriculat în Turcia, însoţit de un conaţional în vârstă de 25 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, porţelan pe ruta Turcia - Germania.

Poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au făcut un control în autotren, iar printre cutiile cu marfă au găsit ascunse 47 de persoane, dintre care 25 de bărbaţi, 12 femei şi 10 minori.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba de cetăţeni irakieni, iranieni, palestinieni şi un turc, majoritatea fiind înregistraţi ca solicitanţi de azil în România şi declarând că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii turci, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 47 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.