Un număr de 37 de pompieri români intervin, marţi, cu mai multe autospeciale, pentru stingerea unor incendii de vegetaţie în zona localităţii Belin-Béliet din Franţa. A fost utilizată şi drona pentru a identifica zonele periculoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"Începând cu ora 08.00, modulul execută operaţiuni de stingere în estul localităţii Belin-Béliet, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă. În zona menţionată, intervin 37 de pompieri care încadrează 5 maşini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor", a transmis, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
 
Totodată, pentru identificarea zonelor cu pericol şi organizarea optimă a misiunilor de răspuns, a fost utilizată şi drona aflată în dotarea echipajelor de intervenţie, care facilitează efectuarea recunoaşterilor din aer.
 
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU
 
Conform sursei citate, misiunile executate de personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente.
 
"Eforturile pompierilor militari români sunt susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă", a menţionat IGSU.
 
La misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie a fost trimis un modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.