Un microbuz care transporta 17 copii s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 24, cinci copii fiind răniţi uşor şi trei adulţi având răni grave, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română. Autorităţile au declanşat codul roşu de intervenţie şi au trimis mai multe ambulanţe şi un elicopter SMURD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Centrului Infotrafic au declarat, pentru News.ro, că accidentul s-a produs la ora 09.55, pe sensul dinspre Piteşti spre Bucureşti al autostrăzii A1.

Din primele date rezultă că microbuzul, care venea de la Bolintin-Vale, s-a răsturnat din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Traficul pe autostradă, la kilometrul 24, va fi restricţionat până când poliţiştii vor face cercetarea pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a declarat, pentru News.ro, că în urma accidentului a fost declanşat planul roşu de intervenţie în judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind trimise toate resursele necesare din zonă. De asemenea, aproape de kilometrul 24 al autostrăzii A1 este şi un elicopter SMURD, victimele fiind însă transportate cu ambulanţe, întrucât starea lor nu este foarte gravă.

Dintre cei cinci copii răniţi, trei au fost duşi de echipajele SMURD la Spitalul "Marie Curie" şi doi au fost transportaţi cu maşini ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la Spitalul "Grigore Alexandrescu", ultimii doi având trei ani şi, respectiv, un an.

De asemenea, doi adulţi au fost duşi cu ambulanţe SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Opriţa a precizat că niciunul dintre răniţi nu este în stare foarte gravă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.