Un dragor maritim al Forţelor Navale va participa, la începutul lunii aprilie, în Marea Mediterană, la un exerciţiu multionaţional organizat de Grecia, scopul exerciţiului fiind consolidarea capacităţilor operaţionale NATO pe flacul sud-estic al Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, în prezent, Dragorul Maritim (DM30) ”Sublocotenent Alexandru Axente” se află sub comandă NATO şi face parte din gruparea de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, de la începutul lunii martie. 

“Intrat sub comandă NATO, ca parte a grupării de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, la începutul lunii martie, dragorul maritim «Sublocotenent Alexandru Axente» a executat misiuni specifice, în conformitate cu angajamentele luate de Forţele Navale Române privind Planul de Acţiune al NATO pentru creşterea nivelului de reacţie imediată în Bazinul Mării Negre”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Dragorul se va îndrepta miercuri spre portul Istanbul, împreună cu celelalte nave din gruparea navală, pentru a participa la etapa finală a misiunii SNMCMG-2, din Marea Neagră.

După ieşirea de sub comanda Comandamentului Maritim NATO (MARCOM), dragorul va merge spre portul Patras din Grecia, pentru a participa la Exerciţiul multinaţional ”Ariadne 17”, organizat de Forţele Navale Elene, în perioada 3-7 aprilie, în Marea Mediterană, fiind cea de-a doua navă militară a României ce traversează Canalul Corint.

“Activitatea este cuprinsă în Planul cu activităţi internaţionale al Forţelor Navale Române şi se înscrie în sfera măsurilor care decurg din Summit-ul NATO de la Varşovia, privind consolidarea capacităţilor operaţionale NATO pe flancul sud-estic al Alianţei”, a mai precizat sursa citată.

Nava are la bord 10 ofiţeri şi 58 de maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi profesionişti şi este comandată de căpitan-comandorul Decebal Ciobăniţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.