Un distrugător britanic va desfăşura săptămâna viitoare mai multe antrenamente împreună cu Fregata “Regele Ferdinand”, urmând ca apoi să acosteze în Portul Constanţa pentru o escală de două zile, iar doi tineri ofiţeri din cadrul Forţelor Navale Române se vor afla timp de o săptămână la bordul navei britanice, urmând să participe ca ofiţeri de cart la misiuni desfăşurate în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, relaţiile bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţelor Navale ale Marii Britanii vor fi consolidate în timpul unor activităţi comune, planificate în perioada 25-27 aprilie, cu prilejul vizitei distrugătorului britanic HMS Daring în România.

Astfel, Fregata ”Regele Ferdinand” şi distrugătorul HMS Daring vor desfăşura marţi, pe mare, exerciţii de respingere a unui atac aerian, exerciţii de comunicaţii tactice, precum şi manevre de reaprovizionare, iar după încheierea secvenţelor de instrucţie nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanţa.

“Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale constănţene, iar  marinarii militari români şi britanici vor desfăşura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acţiune pentru misiunile de inspecţie şi control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

În premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

Activităţile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la SUMMIT-ul NATO din Ţara Galilor, în anul 2014, şi contribuie la întărirea prezenţei navelor militare ale Alianţei în Marea Neagră, mai precizează sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.