Omul de afaceri ieşean Cristin Zămosteanu, care activează în sectorul imobiliarelor, împreună cu doi dintre angajaţii săi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că ar fi comis infracţiuni economice cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri care activează pe piaţa imobiliară din Iaşi, Cristin Zămosteanu, a fost arestat miercuri seară pentru 30 de zile de către magistraţii Tribunalului Iaşi, la propunerea procurorilor DIICOT.

Alte două persoane, Aura Pârvu şi Ovidiu Creţu, au fost arestate în acelaşi, fiind vorba de angajaţi la una dintre societăţile lui Cristin Zămosteanu.

Cei trei sunt acuzaţi între altele de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Zămosteanu, Pârvu şi Creţu fuseseră reţinuţi cu o zi în urmă de către procurori.

Surse din rândul anchetatorilor afirmă că prejudiciul adus statului în urma operaţiunilor derulate de cele trei persoane s-ar ridica la 12 milioane de euro.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au făcut marţi 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale şi ar controla alte societăţi ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea şi calitatea de persoană fizică autorizată. Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata şi neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, anunţă Poliţia.

Gruparea ar fi acţionat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcţii de imobile, achiziţii şi vânzări de imobile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.