Un bebeluş născut de o adolescentă de 15 ani, diagnosticată cu gripă, a murit în Maternitatea Buzău. După naştere, starea tinerei s-a agravat şi a fost transferată la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, săptămâna trecută, o adolescentă de 15 ani din Râmnicu Sărat s-a prezentat la spitalul din localitate cu stare subfebrilă îndelungată.

Medicii au transferat-o la Spitalul Judeţean Buzău, unde specialiştii au suspectat că suferă de gripă şi au prelevat probe pe care le au trimis la Bucureşti.

Până la primirea rezultatului, adolescenta însărcinată a fost internată în Maternitatea Buzău, izolată de restul pacientelor, aici primind tratament antiviral specific.

Duminică, tânăra a născut la termen un bebeluş care a primit spor Apgar 2 şi care a murit, luni, la mai puţin de 24 de ore de la naştere. După naştere, starea tinerei s-au înrăutăţit şi a fost nevoie ca ea să transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a primit rezultatele analizelor tinerei care au confirmat prezenţa virusului gripal.

„Este vorba despre o tânără de 15 ani din Râmnicu Sărat cu o sarcină nesupravegheată care a ajuns la spital pe fondul unei stări subfebrile puse pe seama sarcinii. Copilul care a avut la naştere un scor Apgar 2 şi pentru care medicii au depus eforturi ca să îl menţină în viaţă a murit luni dimineaţă”, a spus medicul Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău.

Conducerea DSP Buzău a anunţat că deocamdată nu se ştie cauza decesului nou-născutului, aceasta urmând a fi stabilită în urma necropsiei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.