Pompierii tulceni au reuşit să găsească, luni, trupul bărbatului de 47 de ani din Bucureşti care a dispărut în Dunăre la sfârşitul săptămânii trecute, după ce ambarcaţiunea pe care se afla s-a scufundat. Un alt bărbat care era pe aceeaşi barcă a fost salvat de pescarii din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunţat că bărbatul a fost găsit la aproximativ 400 de metri de locul producerii evenimentului. 
 
"După patru zile, misiunea de căutare a persoanei dispărute în canalul Sulina s-a încheiat. Bărbatul cu vârsta de 47 ani a fost găsit la aproximativ 400 de metri în aval de locul producerii nefericitului eveniment. Echipajul de căutare, din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crişan, a recuperat trupul neînsufleţit şi ulterior predat organelor abilitate”, a transmis ISU Tulcea. 
 
Joi noaptea, în jurul orei 23:00, dispeceratul ISU a fost anunţat despre faptul că pe canalul Sulina, între milele 5-6, s-a scufundat o ambarcaţiune. În barcă se aflau doi bărbaţi, unul fiind salvat de nişte pescari aflaţi în zonă, iar celălalt fiind dispărut. 
 
“La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă doi subofiţeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crişan cu o ambarcaţiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliţia Transporturi şi ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina - Garda de Coastă. Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcaţiunii de la Căpitănie, în şoc hipotermic, ulterior fiind transportată la Sulina”, se arată în comunicatul ISU Tulcea.
 
Cei doi bărbaţi s-ar fi aflat la pescuit. 
 
Poliţia Judeţeană Tulcea a anunţat, vineri dimineaţă, că ambarcaţiunea se afla la mal în momentul producerii evenimentului. 
 
"Din primele verificări a rezultat ca o ambarcaţiune acostată la mal, la bordul căreia se aflau două persoane, ar fi luat apă din motive necunoscute, ulterior scufundându-se. În urma acestui eveniment, unul dintre ocupanţi ar fi ajuns la mal, iar cealalt, un bărbat de 47 de ani, din Bucureşti, a dispărut în apele fluviului Dunărea. Bărbatul a fost căutat in zona producerii evenimentului, fără a fi găsit”, a mai transmis IPJ Tulcea. 
 
Bărbatul salvat este din judeţul Ilfov.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.