Poliţiştii de frontieră din Tulcea au descoperit şase exemplare de sturion în echipamente de pescuit, acestea fiind redate mediului natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, vineri, că au desfăşurat în ultimele zile mai multe acţiuni pentru combaterea braconajului în Delta Dunării. 
 
Astfel, în zona Sacalin, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip ohane, cu o lungime de 110 metri, fiind capturate în acestea şase exemplare de sturion, specia păstrugă. 
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră au găsit doi bărbaţi, care pescuiau ilegal, folosind 118 metri de plase şi având o captură de 28 de kilograme de peşte, diferite specii.
 
“Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul natural, cele 28 kg de peşte au fost predate unor societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării şi introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă”, au precizat poliţiştii de frontieră.
 
Totodată, în cadrul unei alte acţiuni, în zona Meleaua - Sf. Gheorghe, zona strict protejată, a fost găsită o înşiruire de plase cu o lungime de 487 de metri, având o captură de 83 de kilograme de peşte, diferite specii.
 
În aceste cazuri poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de braconaj piscicol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.