Patru persoane din judeţul Tulcea care ar fi racolat şi exploatat prin prostituţie mai multe tinere au fost arestate preventiv, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT Tulcea. Tinerele racolate prin metoda "lover boy" erau exploatate în ţări precum Olanda, Germania, Spania şi Elveţia, fiind însă forţate să revină în ţară din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea, au făcut, în 13 mai, patru percheziţii domiciliare în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, la locuinţele mai multor persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 55 de ani, într-un dosar vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

Astfel, s-a stabilit că, în perioada anilor 2013-2020, în judeţul Tulcea a fost constituită o grupare care avea ca scop racolarea de tinere, prin metoda ”lover boy”, în scopul exploatării sexuale a acestora în state precum Olanda, Germania, Spania şi Elveţia.

Potrivit DIICOT, liderul grupării avea rolul de coordonare a activităţii infracţionale prin colectarea şi gestionarea banilor proveniţi din practicarea prostituţiei de către persoanele vătămate, înlesnirea practicării prostituţiei prin întreţinerea unei atmosfere de familie, intervenţia şi aplanarea conflictelor ce apăreau între persoanele vătămate, între acestea şi membri ai grupării, îndemnarea tinerelor la practicarea prostituţiei sub pretextul iluzoriu al formării şi întreţinerii unei familii, iar ceilalţi membri ai grupării aveau rolul de a determina şi înlesni practicarea prostituţiei de către mai multe tinere prin metoda ”lover boy” şi de a obţine sume de bani de pe urma practicării prostituţiei de către acestea.

"Din cauza pandemiei de coronavirus, persoanele vătămate au fost nevoite să-şi înceteze activitatea de prostituţie din străinătate şi să revină în România, moment în care membrii grupării au realizat că sunt mai multe „soţii” / „ concubine” ale aceluiaşi inculpat, iar pentru a se evita întâlnirea şi conflictele dintre acestea s-a discutat în cadrul grupului organizat despre posibilitatea cumpărării sau închirierii unor garsoniere în oraşul Măcin, în care unele dintre acestea să fie cazate", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, la locuinţele inculpaţilor au fost identificate şi ridicate sumele de 39.400 euro, 15.500 coroane suedeze, 9.575 lei, 10 telefoane mobile şi două autoturisme de lux cu valoare de aproximativ 70.000 euro.

Miercuri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei inculpaţi, iar joi Tribunalul Tulcea a dispus  arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către S.O.S. Tulcea şi B.A.I. Tulcea.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Tulcea şi S.A.S. Tulcea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.