Un bărbat din Tulcea este anchetat după ce a ameninţat cu toporul un echipaj al Poliţiei de Frontieră care urmărise un şofer fără permis. Acesta circula cu o maşină neînmatricultă şi a refuzat să oprească la somaţiile oamenilor legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, cu o zi în urmă un echipaj al Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea a somat să oprească pentru control un autoturism Mercedes, cu numere de înmatriculare provizorii. Şoferul maşinii a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră şi a continuat deplasarea în viteză, fapt pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea autoturismului, reuşind să-l oprească după aproximativ 100 de metri.

Cu ocazia legitimării, bărbatul aflat la volanul autoturismului a prezentat o carte de identitate şi un permis de conducere care, în urma verificărilor, a rezultat că nu îi aparţineau. Pe timpul legitimării, din curtea imobilului în faţa căruia se afla oprit autoturismul a ieşit un bărbat care s-a îndreptat către unul dintre poliţiştii de frontieră adresând injurii şi ameninţându-l cu un topor. Colega din echipaj a poliţistului de frontieră a intervenit, blocând atacul bărbatului, care a fost imobilizat imediat de cei doi poliţişti.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul maşinii, în vârstă de 29 de ani din judeţul Tulcea, nu are permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale autovehiculului sunt expirate din data 12 octombrie 2017. Bărbatul care a ieşit din imobiul este rudă cu tânărul aflat la volanul maşinii, are 32 de ani şi este tot din judeţul Tulcea.

Tânărul care conducea autoturismul este cercetat pentru punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere. Celălalt bărbat este anchetat pentru ajutor dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, exercitării unei pedepse sau măsurii privative de libertate şi “ameninţarea săvârşirii nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirii sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii".

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.