Conducerea societăţii de transport public din Tulcea spune că în urma incendiului produs în noaptea de joi spre vineri au mai rămas funcţionale 12 autobuze, după ce 15 mijloace de transport au fost distruse de flăcări. Din acest motiv, se încearcă închirierea unor autobuze din alte judeţe pentru asigurarea capacităţii de transport în municipiul Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al SC Transport Public Tulcea SA, Lucian Daniel Bălan, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că incendiul a afectat garajul, atelierul mecanic şi hala în care erau garate peste noapte autobuzele, în special în perioada în care se anunţă temperaturi sub zero grade. El spune că societatea mai are 12 autobuze dintr-un total de 27.

“Au ars garajul, atelierul mecanic şi hala în care erau garate autobuzele peste noapte, atunci când se anunţă temperaturi de zero grade. Aveam 27 de autobuze, mai avem 12 cu care acoperim aproape 50 la sută din capacitatea de transport”, a afirmat Lucian Daniel Bălan.

El a precizat că în cursul acestei zile conducerea societăţii va încerca să închirieze autobuze din alte judeţe sau alte localităţi pentru a putea fi asigurat cât mai bine transportul în comun în municipiu.

De asemenea, el a menţionat că pompierii au reuşit să salveze şapte autobuze, iar celelalte erau afară pentru că nu mai aveau loc în hala respectivă.

Directorul general al SC Transport Public Tulcea SA a precizat că urmează să fie făcută o evaluare a pagubelor produse, dar şi să fie stabilită cauza producerii incendiului.

La rândul său, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat pentru News.ro că cele 12 autobuze disponibile au ieşit pe traseu vineri dimineaţă, încercând asigurarea transportului măcar spre şi dinspre locurile de muncă pentru cei care lucrează în schimburi. El spune că există o monitorizare video în hala respectivă, precizând că imaginile respetive ar putea ajuta la stabilirea cauzei produceii incendiului.

“Nu ştim deocamdată cauza incendiului. Acolo erau trei posturi de pază, două fixe şi unul mobil. De ce au văzut atât de târziu, în ideea în care se puteau limita pagubele, îmi este greu să fac supoziţii. Există monitorizare video în această hală care cred că va ajuta la elucidarea cauzelor. Hala este şi ea distrusă şi nu mai poate sta în picioare”, a afirmat edilul.

El a mai spus că singura soluţie pentru a reuşi să fie acoperit transportul în comun în municipiul Tulcea o reprezintă închirierea unor autobuze, iar în acest sens unul din oficialii societăţii de transport va merge în cursul zilei la Constanţa pentru a închiria de la Regia Autonomă de Transport în Comun câteva autobuze cu care să fie completat parcul auto afectat în urma incendiului.

Pompierii încă intervin la faţa locului, mai existând câteva focare care urmează să fie stinse.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.