Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu va fi eliberat condiţionat din penitenciar, ca urmare a deciziei definitive a Tribunalului Bucureşti

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza art.587 C.pr. pen. cu aplicarea art.6 C.pen şi art.59 si următoarele din Codul penal din 1969 admite propunerea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Vîntu Sorin Ovidiu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Vîntu Sorin Ovidiu de sub puterea mandatului de executare nr. 4271/2019 emis de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia condamnatului asupra consecinţelor nerespectării prevederilor art. 61 Cp din 1969. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare răman în sarcina statului. Definitiva”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

În 26 aprilie 2018, Vîntu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice

Sorin Ovidiu Vîntu are mai multe condamnări. În 21 februarie 2017, a fost condamnat defintiv la opt ani de închisoare cu executare în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii, instanţa dispunând şi confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari. 

El a mai avut două condamnări definitive, în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Un an de închisoare a primit Sorin Ovidiu Vîntu pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, iar pentru că l-a ajutat pe Nicolae Popa, care a plecat din ţară după prăbuşirea FNI şi apoi a fost condamnat la 15 ani de închisoare, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Vîntu a stat în penitenciar din 21 iunie 2012 până în 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de închisoare, şi din 25 ianuarie până în 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Omul de afaceri a fost eliberat condiţionat din penitenciar în 19 noiembrie 2014, în 22 iulie 2016 fiind reîncarcerat. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.