Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Dâmboviţa au făcut, marţi, 36 de percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa şi în municipiul Braşov, la persoane suspectate de trafic de droguri. Peste 70 de persoane ar urma să fie audiate în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în perioada martie 2018 - decembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa au documentat activitatea infracţională a două grupuri infracţionale, alcătuite din 31 de persoane din judeţul Dâmboviţa, bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc.

 

Din cercetări a reieşit că aceste persoane s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi de mare risc din Bucureşti şi din străinătate, substanţele fiind apoi comercializate în Dâmboviţa.

În timpul cercetărilor, poliţiştii S.C.C.O. Dâmboviţa împreună cu cei ai Poliţiei Oraşului Fieni au ridicat circa 350 de grame de cannabis de la mai multe persoane bănuite de consum de droguri.

Marţi, poliţiştii S.C.C.O.Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Piteşti, Braşov şi Buzău, au făcut 36 de percheziţii domiciliare (34 în Dâmboviţa şi 2 în Braşov). La activităţi au participat şi poliţişti ai I.P.J Dâmboviţa, jandarmi ai I.J.J. Dâmboviţa şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

În urma percheziţiilor, până în prezent au fost indisponibilizate 27 de telefoane mobile, un laptop, o imprimantă, 3 arme letale a căror deţinere este interzisă, 71 de cartuşe, mai multe grindere şi cântare de precizie, 31.680 de lei şi 1.840 de euro.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 500 de grame de cannabis şi substanţe pulverulente susceptibile a fi stupefiante, mai multe pliculeţe autosigilante şi ustensile pentru porţionarea şi consumul stupefiantelor.

De asemenea, au fost puse în executare 74 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române

Cercetările continuă în acest caz, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.