Treizeci de persoane au fost arestate preventiv şi alte 17 au fost plasate sub control judiciar, în perioada 4-17 august, în dosare instrumentate de procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de combatere a criminalităţii organizate, arată o statistică făcută publică, sâmbătă, de IGPR. Datele arată că în această perioadă au fost făcute investigaţii în dosare care vizează 88 de persoane suspectate de infracţiuni legate de traficul de droguri sau substanţe psihoactive, traficul de persoane, criminalitate informatică şi spălare de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În perioada 4 – 17 august a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 36 de acţiuni operative, dintre care 9 de amploare, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. În cadrul acestora, au fost efectuate 86 de percheziţii domiciliare şi 12 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 88 de persoane. Au fost emise 49 de ordonanţe de reţinere şi 30 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 17 persoane a fost luată măsura controlului judiciar”; arată datele centralizate de Poliţia Română şi făcute publice, prin intermediul unui comunicat, sâmbătă.
 
În ceea ce priveşte dosarele de trafic de droguri, în urma activităţilor, anchetatorii au indisponibilizat aproximativ 12 kilograme de cannabis, 120 de grame de cocaină, 71 de grame de droguri sintetice, 1.556 de grame de alte substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 400 de doze de diverse substanţe cu efect psihoactiv.
La percheziţii au fost găsite de asemenea instrumente folosite la porţionarea şi ambalarea drogurilor, respectiv 13 grindere, 39 de cântare de precizie, dar şi o cultură de cannabis, 9 plante de cannabis, 11 arme letale, 3 arme neletale, 2 autoturisme, 77 de telefoane mobile, 5 laptopuri, un calculator, 19 cartele SIM, 13 medii de stocare, 79.629 de lei, 24.400 de euro, 100 de dolari, 52.359 de lire sterline, precum şi 86.500 de euro care prezintă urme de contrafacere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.