Treisprezece persoane din Kovoso şi Irak, între care şase copii, au fost prinse de poliţiştii de frontieră din Timiş şi Bihor, acestea spunând că vor să ajungă în Belgia, respectiv într-un stat din Spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, joi, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au prins patru persoane care mergeau pe jos dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii  Beba Veche.

Cei patru au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani, care voiau să ajungă în Belgia.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, din judeţul Bihor, au prins, joi, nouă cetăţeni irakieni - trei adulţi şi şase copii -, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 43, iar minorii între 2 şi 11 de ani. 

Poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.