Trei persoane sunt cercetate de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti pentru înşelăciune. Ar fi promis cursuri online mai multor persoane şi au fraudat firme de curierat cu care ar fi încheiat contracte avantajoase, neavând intenţia de a plăti serviciile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 24 aprilie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6  au pus  în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 14 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, din 2022, trei persoane, cu spijinul altor trei, ar fi realizat un mecanism de fraudare şi ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale, iar prin intermediul platformelor de socializare, ar fi făcut campanii de recrutare parteneri pentru vânzarea de produse sau cursuri online.

”Astfel, bănuiţii ar fi indus în eroare, atât clienţii care s-ar fi înscris în aceste campanii şi care ar fi plătit sume modice, respectiv 100 de lei de persoană, fără a obţine beneficiile promise, cât şi firmele de curierat prin care ar contracta servicii în condiţii cât mai avantajoase,  pe care, încă de la început, intenţionează să nu le achite”, a mai transmis sursa citată.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 690.000  de lei, 390.000 lei fiind în dauna firmelor de curierat şi 300.000 de lei în dauna persoanelor fizice.

Poliţia anunţă că s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme, în valoare de aproximativ 45.000 de euro.

”Cei trei bănuiţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de doi dintre aceştia a fost dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, a mai transmis sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.