Trei membri ai unei grupări specializate în furturi din autoturisme au fost reţinuţi, în unor unor percheziţii desfăşurate în judeţul Galaţi. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, sunt suspectaţi că au spart peste 20 de maşini, furând inclusiv carduri bancare de pe care au extras sume importante de bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Galaţi au făcut 10 percheziţii în judeţ, fiind vizaţi suspecţi de furturi din autoturisme.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 28 aprilie - 22 mai, bărbaţii ar fi comis 24 de furturi din autoturisme, spărgând geamul portierei. 14 dintre furturi au fost comise într-o singură noapte, 21 spre 22 mai.

Prejudiciul este estimat la 42.500 de lei. 

"Totodată, s-a stabilit că printre bunurile însuşite au fost şi carduri bancare, de pe care persoanele în cauză ar fi sustras diverse sume de bani, prin folosirea funcţiei contactless, astfel încât cercetările au fost extinse şi cu privire la comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos", transmite IPJ Galaţi.

La percheziţii, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri din cele furate: telefoane mobile, tablete, laptopuri, staţii şi încărcatoare auto, lanterne, stickuri şi carduri bancare.

La finalul percheziţiilor, cei trei au fost ridicaţi si duşi la audieri, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.