Trei cetăţeni din Nepal care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, având dreptul de şedere în România expirat, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Jimbolia, judeţul Timiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Jimbolia a observat, luni, pe direcţia localităţii de frontieră Clarii Vii, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Serbia.

Poliţiştii de frontieră i-au oprit pe cei trei cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, ei fiind duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, având dreptul de şedere pe teritoriul României expirat, din 14 mai.

Aceştia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.  

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei tineri fiind preluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.